7 motive pentru care e bine să plantăm toamna

7 motive pentru care e bine să plantăm toamna

Te-ai întrebat vreodată când este momentul propice pentru plantări? Să fie primăvara sau toamna? Iată 7 motive pentru care toamna reprezintă o alegere bună când hotărâm momentul plantării.

Mai puțină penurie de apă. Umiditatea naturală ajută mai bine la fixarea plantei în sol, deasemenea ne scutește de efortul de a uda suplimentar și ajută la factura de apă.

Plantele vor avea un avantaj la primăvară. Nutrienții absorbiți în această perioadă vor ajuta planta să prospereze în primăvară ajutând la o înflorire abundentă. Plantele vor avea o inradacinare puternică în toamna, chiar daca partea aeriană nu vegetează, rădăcinile cresc in sol până la -5 grade temperatura aerului. Acest avantaj face ca perenele să poată înflori în primul lor an.

Toleranță mai bună la secetă. Mai puțin stres pentru plante. Ele vor avea timp să se dezvolte mai ușor în primăvară. Ținând cont de temperaturile răcoroase și umiditatea naturală disponibilă, plantele vor rezista mai bine la valuri de căldură și secetă.

Vă plac albinele și fluturii? Dacă doriți să ajutați la polenizarea plantelor de orice fel atunci plantarea de toamnă va ajuta. Plantele vor fi pregătite să înflorească în primul lor mai repede.

Mai puține insecte dăunătoare și boli. Vremea răcoroasă va face ca insectele să fie mai puțin active.

Mai puține buruieni. Buruienile se vor afla și ele în repaos, înmulțirea lor scăzând, lăsând astfel spațiu vital noilor plante.

Vremea răcoroasă. Activitatea de plantare este cu siguranță mai plăcută pentru grădinar 😊 O vreme ușor răcoroasă este mai plăcută pentru activitatea în grădină, mai ușor de suportat când săpăm, smulgem, curățăm sau admirăm noile plante. Pentru primăvară putem lăsa activitățile de fertilizare și curățare a plantelor. Să nu uităm de aerul mai curat și plăcut!

Un sfat important pentru o plantare de succes.

Se poate planta atâta timp cât pământul nu este înghețat și temperatura aerului are 2 grade.

Este important să oferim noii plante sădite nutrienții necesari pentru a o ajuta să se acomodeze și să aibă un start bun la primăvară. Atfel putem amesteca cu pământul existent compost. Acesta va hrănii rădăcinile pe parcursul iernii iar primăvara vom avea o plantă puternică, gata de înflorire.

Acestea au fost cele 7 motive să plantăm toamna. Aveți voi și altele? Ne puteți scrie la adriana@gradinachic.ro.

Te-ai hotărât să plantezi toamna asta? Iată oferta noastră: perene, rhododendroni, trandafiri, bujori.