Suculentele de primavara

Suculentele de primavara

Nu sunt mare fan suculente, sau mai bine zis nu eram mare fan dar acum, pentru ca am un loc foarte insorit si pe care nu il flosim, am inceput sa umplu locul cu ghivece de suculente si tare ma bucur de decizia mea. Mai iau si eu cateodata decizii intelepte! :))

Ce imi place nespus la aceste plante este ca raman verzi toata iarna si infrumusetaza astfel o atmosfera cateodata mohorata.
Sunt foarte usor de ingrijit pentru ca le place foarte mult soarele si sunt plante de rocarie.

O problema cu care m-am confruntat este lipsa pe piata a ghivecelor moderne, simple si frumoase. Din cele chicioase si incarcate este plina piata dar acelea nu sunt pentru mine. Nu e ca nu as da cativa zeci de lei buni pe un ghiveci care sa arate bine dar nu il gasesc. Nici online nu am gasit ceva care sa merite pretul piperat. Conditia ar mai fi sa fie si micute de inaltime pentru ca nu am nevoie de adancime la suculentele mele.

Am deocamdata 3 ghivece:

Un amestec de plante care parea o idee buna la momentul in care le-am plantat. Acum nu stiu ce sa zic pentru ca are doar un an ghiveciul si plantele s-au extins in el. Nu e ca nu arata bine dar cine stie care se va impune acolo sau daca vor avea toate loc?!

În imaginea de sus avem Sempervivum tectorum sau Urechelnita.


Sedum pachyclados sau Iarba grasa o bucata care impanzeste tot ghiveciul


Unul cu Delosperma nubigeum care infloreste galben


Ultimul este cu Sedum album sau Iarba grasa